Thuiszitter “spreekt” zich uit…. filmpje

Dit keer een heel kort bericht, het gaat om het volgende filmpje waarin dochter zich “uitspreekt” over het thuiszitten. Ze hoopt dat ze zo een “stem” mag zijn voor zoveel kinderen die thuiszitten en/of op hulp zitten te wachten. N.b. er zitten ruim 16.000 kinderen thuis van school in Nederland.
Buiten de foto’s heeft ze dit filmpje zelf gemaakt en van muziek voorzien.

Ik hou van je mijn dappere meid!

 

Reacties (31)

 1. Rita de Bruijn

  Heel goed gedaan Rebecca, en zo jammer dat dit nodig is……. hoop dat je stem gehoord wordt!!! xxx

  Reageren
 2. Sandra Holscher

  Dappere meid heb je. Ik heb heel erg veel respect voor jullie.

  Knuf Sandra

  Reageren
 3. Sandra Kleipas

  Lieve Flowermum & Rebecca,

  Allereerst… onwijs goed dat jullie dit laten zien!
  Bedankt om aan de wereld te tonen wat er gaande is en waar er echt behoefte aan is.
  Rebecca, ik las dat je goed digitaal kunt tekenen, grote kans dat je in plaatjes denkt (visueel sterk bent) klopt dat?…
  Graag stuur ik je een exemplaar van mijn boek op… met 80 tips over visueel denken…
  Geen totaal oplossing… maar hopelijk iets dat weer een klein beetje inzicht kan geven.

  Ik had dit graag privé aan jullie laten weten maar kon helaas geen mailadres vinden!

  Zouden jullie contact op willen nemen zodat ik het naar jullie kan opsturen?

  Groet,

  Sandra Kleipas

  Reageren
 4. Patricia

  Lieve Rebecca,
  Wat heb je dit super gedaan. En im wens met heel mijn hart dat je de juiste hulp krijgt en weer naar school kan gaan. En lekker bij je ouders thuis kan blijven waar je je veilig voel.

  Dikke knuffel voor jullie. Xx

  Reageren
 5. joyce

  Je bent een kanjer!!! Xx Joyce

  Reageren
 6. Ester

  Gos…stil van. Knap dat je op deze manier aandacht vraagt voor dit probleem. Mijn zoon (19) zit inmiddels al twee jaar thuis. Hij wil zo graag maar niets ‘past’. De eenzaamheid die dit met zich meebrengt is misschien wel het ergst.
  Jullie zijn mijn helden!
  Liefs, Ester

  Reageren
 7. Joas

  Wat knap dat je dit hebt gegaan hebt zeg! Heel veel respect voor…
  Ik hoop dat iemand jou kan helpen!
  Liefs, Joas.

  Reageren
 8. Lotte Haumann

  Lieve Rebecca, ik snap zo goed dat je moeder verschrikkelijk trots op je is en veel van je houdt! Wat een geweldig filmpje heb je gemaakt!!!!
  Zelf ben ik een basisschooljuf, in Amsterdam had ik altijd werk, maar in Maastricht hebben ze te veel juffen, dus doe ik ander werk… Mochten er thuisblijvers in Maastricht zijn van 4 tot 12, wil ik ze graag lesgeven!
  Nu ben jij al te oud, dus kan ik je niks meer leren, maar ik hoop dat er zulke meesters en juffen zijn in jouw omgeving die bij hen thuis een klasje willen beginnen!!!!
  Heel veel sterkte mooie meid; want iemand die zo dapper is moet een geweldig mooi karakter hebben!
  Groeten, Lotte

  Reageren
 9. Maud

  Mijn zoon heeft veel gehad aan Spirare in Venlo.

  http://www.spirare.org/talent-valley/talent-valley/wat-waarom/41/

  Inspirerende gesprekken met hen gevoerd, hij voelde zich eindelijk gezien!
  Ongeveer twee en half jaar thuis gezeten, met alle hectiek die daar bij komt. Nu niet meer naar school, eigen ontwikkeling en veeeeeel gelukkiger!

  Reageren
  1. kitty

   Volgens mij is Talent Valley (Spirare) de uitkomst voor je..
   onze zoon is hier langzaam weer gelukkig aan het worden.
   Hij heeft ongeveer hetzelfde meegemaakt als dat je hier schrijft.

   mvg kitty

   Reageren
   1. Flowermum (Auteur bericht)

    Ja daar heb ik contact mee gehad, geweldig! Maar dat is + 200 km hier vandaan dus helaas geen optie…. dank voor het meedenken!

    Reageren
 10. Trudie vd Veer

  Ik heb heel veel respect voor je Rebecca.
  En wat heb je hele lieve speciale ouders
  Sterkte meis . Je ben heel dapper .♡

  Reageren
 11. Juliet van Ree

  Hoi Rebecca en ouders,

  Wat een vreselijk nare situatie! 🙁 Knap dat jullie dit wel naar buiten brengen want dan kan er misschien wat aan gebeuren. Ik heb 2 zoons waarvan de ene asperger heeft en de andere pdd nos. De ene is 16 en de andere 14, dus we weten hier goed wat er bij autisme komt kijken en het kan some hardstikke moeilijk zijn. Als je contact met hen wilt, wil je me dan je e-mail sturen want dan kan ik hun e-mail adressen aan je mailen. Misschien hebben zij wat tips voor je en het zou in ieder geval een beginnetje zijn met contact met leeftijdsgenoten.
  Heel veel sterkte!

  Reageren
 12. CasPowet

  Ik zag je film langskomen op fb….tranen in m’n ogen,de onmacht…ik heb het zelfde meegemaakt met m’n zoon..hij heeft z’n plek gekregen op een Super school in Lelystad…Powermeid jouw filmpje zal je leven veranderen,en jou net zo’n fijne plek gaan geven als de plek van m’n powerzoon

  Reageren
 13. A

  Hey Rebecca,

  Goed filmpje. Ik heb zelf ook autisme en begrijp je angsten en moeilijkheden tot op zekere hoogte. Ik heb met heel veel moeite mijn HBO opleiding vorig jaar afgemaakt, maar ik weet niet of ik ooit passend werk zal vinden.
  Ik hoop dat er een goede oplossing voor je komt en dat je de hulp krijgt (deeltijd) die je nodig hebt.
  Vergeet niet dat je ook heel veel talenten hebt, naast je autisme en je angsten!
  Zou ik je filmpje op mijn blog over leven met autisme mogen plaatsen? Uiteraard met een link naar deze site.
  Mijn blog is: http://autofthebox.wordpress.com

  Reageren
  1. Flowermum (Auteur bericht)

   Natuurlijk mag je het plaatsen Annette! Dank je!

   Reageren
 14. Hanny Kusters

  Hallo Rebecca,
  misschien kunnen wij iets voor jou (jullie) betekenen. Wij hebben veel jongeren in Talent Valley zoals jij! kijk maar op http://www.spirare.org en laat maar weten mocht je een vrijblijvend gesprek willen.
  hartelijke groet en fijne zondag

  Reageren
 15. Eugenie

  Hi mooie meid,

  Voor jonge, prachtige kinderen zoals jij, die vastlopen in het systeem omdat het systeem ziek is, wil ik de freeskool oprichten. Dat blijkt een pittige zaak te zijn omdat alles om het te gaan doen klaar staat, alleen het pand ontbreekt nog. Maakt niet uit, ik schrijf je toch om je te zeggen dat je met je actie je energie de wereld in brengt en dat is goud. Wij geven thuisonderwijs en hebben een zoon van jouw leeftijd. Neem contact met ons op als je wilt. Dit is mijn zoon waarover ik het heb. https://freeskoolnederland.wordpress.com/2014/04/18/doen-waar-je-van-houdt/ Onze visie is dat het een goede zaak is als je als gezond menselijk wezen niet kan functioneren in een systeem dat niet de menselijkheid ondersteunt. Dat is een bewijs van je levenskracht, je authenticiteit en je vasthouden daaraan.

  Reageren
 16. Mariska

  Meid wat ben je sterk. Ontroerend filmpje. Ik heb een zoon van negen met autisme en de eenzaamheid is zo akelig. De wereld is krom en zó oneerlijk t.o.v. kinderen die net even buiten de boot vallen. Jouw stem kan misschien verschil maken. Heel veel sterkte, en liefde en plezier binnen jullie gezin! Mariska.

  Reageren
 17. Francine

  Ik denk dat de SP hier iets mee zou kunnen. Het moet in de politiek ook doordringen dat dit soort situaties bestaan en steeds meer gaan voorkomen. De SP heeft vaak praktische hulp. Ik weet niet waar jullie wonen maar dat zou je binnen de gemeente waar jullie wonen misschien eens kunnen uitzoeken?

  Reageren
 18. Flowermum (Auteur bericht)

  Iedereen heel erg bedankt voor alle reacties, het is echt overweldigend! We hopen dat deze boodschap voor alle thuiszittende kinderen een positieve uitwerking zal hebben!

  Reageren
 19. Marijke

  Hallo lieve, dappere moeder en mooie dappere meid,
  Jouw filmpje heeft indruk gemaakt. Het is een zeeeer belangrijke boodschap die je uitdraagt, want het is op zijn zachtst gezegd in triest dat dit soort situaties in een’ beschaafd’ land voorkomt. Mijn zoon van 15(pddnos), is op 12jarige leeftijd uit huis geplaatst, oa omdat ik de druk van buitenaf, omdat hij niet naar school ging, en het uitblijven van goede hulp niet meer trok. Na de uithuisplaatsing is hij uiteindelijk bij het vliercentrum in opmeer(NH) terecht gekomen. Zal te ver zijn voor jullie, maar zij willen zeker meedenken over wat mogelijk is. Ik ken geen enkele instelling die met zo veel hart werkt. Ze halen zelfs een kind uit Eindhoven op daar te mogen zijn. Dit wilde ik jullie meegeven. Wens jullie alle kracht toe op jullie moeilijke, en soms eenzame weg. Ik weet hoe het kan zijn, want ik maak het nu voor de 2e keer mee met mijn jongste

  Reageren
  1. Flowermum (Auteur bericht)

   Dank je wel Marijke voor je lieve woorden! Jij ook heel veel sterkte, niet niks wat je allemaal meemaakt zo te lezen! Xxx

   Reageren
  2. Flowermum (Auteur bericht)

   Dank je Marijke voor je verhaal wat een zware weg ook voor jou! Maar wat fijn dat je oudste nu een goede plek heeft dat is zo belangrijk. Heel veel sterkte met je jongste!

   Reageren
 20. Mark Boerema

  Via deze weg wil ik graag laten weten mee te voelen met Rebecca. ik herkend mezelf erg in haar verhaal. Autisme is iets wat je een heel leven met je mee draagt, met de bijbehorende angsten. Ik heb ervaren dat er weinig tot geen goede behandeling voor is. Begeleiding is dan wel het belangrijkste. Als ouder loop je met alle goed wil tegen heel veel onmacht op. Volgens mij kan het helpen als mensen(lotgenoten) elkaar opzoeken om ervaringen en ideeen uit te wisselen. Ik zou tevens via deze weg graag in contact komen met Rebecca of haar ouders of andere mensen die in een zelfde situatie zitten. Ook volwassen mensen met autisme kunnen namelijk alsnog tegen een zelfde muur lopen, weet ik uit ervaring. Ik kan mijn schooljaren nog goed herinneren. In de eerste jaren ging het niet zo goed met de prestaties en overprikkeling, maar toen ik in een rustig aangepast klasje kwam kreeg ik aan het eind van het jaar ineens Havo als advies om mee door te gaan. Daarna weer in een drukkere klas omdat ze dachten dat het nu wel goed met mij ging. Ik kreeg het weer erg zwaar, maar heb door nachten door te werken wel mijn diploma gehaald, maar dat ging in het geheim op een erg ongezonde wijze. Als er meer duidelijk was dan was er in mijn beleving veel meer mogelijk..

  Reageren
  1. Flowermum (Auteur bericht)

   Dank je wel Mark voor je verhaal, je bent een enorme doorzetter zo te lezen! Wel jammer dat je zo hebt moeten knokken voor alles! Er zijn diverse Facebook groepen voor mensen met autisme waaronder de besloten Facebookgroep: Leven met Autisme. Daar kun je in een veilige omgeving je verhaal kwijt, misschien is het iets voor je? Heel veel sterkte verder!

   Reageren
 21. mark Boerema

  Hallo nog even,

  Zojuist vond ik een site die wellicht interessant is om te lezen: http://www.renn4.nl.

  Groeten van Mark

  Reageren
 22. monique

  Ik heb respect voor je, heel goed dat je dit op deze manier hebt laten zien. Er is zoveel onbegrip hierover en niemand die hier wat aan doet.
  mijn zoon van bijna 18 zit ook al een tijdje thuis, zijn vmbo diploma na heel veel moeite op zak en door naar het mbo ( op dezelfde school) daar veel gesprekken gevoerd over zijn begeleiding en wat hij nodig had, helaas ging dit niet goed, de druk en onbegrip waren dat hij na een maand thuis kwam.
  hij kan nu naar speciaal onderwijs (omdat mbo dit bekostigd) maar doordat dit zo anders is en hij niemand kent is de drempel telkens te hoog om te gaan.
  of hij hier in het nieuwe schooljaar naartoe kan is nog maar de vraag, aanvraag ligt al vanaf 4 februari bij de gemeente, als die het afkeurt heeft hij helemaal geen uitzicht meer op een andere opleiding en zit hij nog meer thuis. Het is voor deze kinderen heel erg moeilijk om ergens een opleiding te gaan volgen die voor hun te doen is.
  maar wat ik niet goed begreep, waarom moet ze worden opgenomen? Toch niet omdat ze niet meer naar school gaat? Je kunt een kind toch niet zomaar uit huis plaatsen omdat er voor hun geen passende oplossing is?
  ik moet er niet aan denken dat mijn zoon uit huis wordt geplaats, ten eerste zou hij dood ongelukkig worden maar ik ook
  ik hoop voor je dat er snel iets op je pad komt en dat je kunt gaan doen wat je zo graag wilt.

  Reageren
  1. Flowermum (Auteur bericht)

   Dank je wel Monique voor je reactie, ik hoop echt dat je zoon ook op de juiste plek terecht zal komen! Wat betreft opname, ja er zijn mensen die denken dat je deze angst voor school moet doorbreken met een opname.
   Ik deel deze mening niet en onze dochter voelt zich veilig en geborgen thuis, met de juiste ondersteuning zal het beter gaan daar ben ik van overtuigd. Alleen zouden instanties en scholen veel meer samen moeten gaan werken om een passende oplossing te kunnen bieden.

   Reageren
 23. margot peeters

  Beste Flowermum,

  Ik was erg geraakt door het verhaal van je dochter Rebecca en haar filmpje. Volgende week spreek ik op een congres met beleidsmakers en professionals over het probleem van thuiszitten en de noodzaak om passend onderwijs te vinden. Ik wil graag dit filmpje tonen omdat het zo goed de vinger op de zere plek legt. Rebecca wil leren, wil haar talenten ontwikkkelen maar kan dat niet op de manier warop wij nu onderwijs inrichten. Dat vergt durf voor een andere aanpak. Met ons onderzoek proberen we iedereen een beetje een andere kant op te duwen.

  Ik zie dat het filmpje al wat ouder is, maar de situatie is helaas nog niet verbeterd. Des te belangrijker om deze boodschap nogmaals te laten horen.

  Mag ik dit filmpje als intro laten zien? Ik denk dat Rebecca een stem voor vele is en dat de boodschap hier land.

  Ik hoop dat Rebecca haar taletenten heeft mogen ontwikkelen op een fijne plek en dat er eindelijk iemand is opgestaan om wel iets voor jullie te doen!

  Groeten
  Margot Peeters

  Reageren
  1. Flowermum (Auteur bericht)

   Dank voor je reactie! Stuur me anders even een mailtje op flowermum67 apenstaartje gmail.com?

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *